lauantai 24. elokuuta 2013

Mökkeilyä, Spirit week ja Rallyy!

Heyy kohta lähtee jo kolmas viikko käyntiin täällä Californiassa! Aika on menny tosi nopeesti, kun koko ajan on kiire ja paljon tekemistä!
Arkipäivisin täällä ei ehdi koulun lisäksi tehdä muuta kun käydä cross country harjotuksissa ja tehä läksyt. Vaikka miulla tuleekin läksyä vaan kolmesta aineesta, tekemistä riittää.. Matikasta voi tulla 20-30 tehtävää seuraavaksi päiväksi, englannissa pitää kirjoittaa essee noin kerran viikossa, ja historiastakin tulee melkein päivittäin läksyä. Onneks kuitenkin ainakin historian kokeet on helppoja: monivalintaa...
Viime viikolla vietin koulun jälkeen tosi paljon aikaa Elin (vaihtari Italiasta) kanssa. Molemmat yritimme päästä lentopallojoukkueeseen, ja try outsit oli illalla kolmena päivänä (ma, ti, ke). Koska meillä ei päivisin ollut kyytiä kotiin, vietimme monta tuntia koulun kampuksella ja golf kentällä.
Mie ja Eli

BCHS!!


Viime viikonloppuna suuntasimme perheen kanssa mökille, joka sijaitsee tosi kauniissa vuoristossa. Siellä on jopa talvisin lunta, ja pieni laskettelukeskus (jee saatan sittenkin päästä laskettelemaan ens talvena! Paikka muistutti miusta vähän Suomen Lappia, vaikka en ole siellä kesällä käynytkään. Siellä oli oikeastaan pieni mökkikylä, jossa pidettiin "sukutapaaminen". Näin siis paljon perheen sukulaisia, ja jopa yhden vanhemman miehen joka oli tavannut suomalaisia (tosin viimeeksi armeijassa)! Ne suomalaiset oli tykänny paljon vodkasta haha!
Viikonlopun pieni miinuspuoli oli kuitenkin se, että olin kipeä. Lauantaina en pystynyt puhumaan kun kurkku oli niin kipeä ja ääni oli hävinnyt, ja sunnuntaina olo oli aika kauhea...





Käytiin yks päivä täl viikol shoppailemassa ja vihdoin sain ostettuu itelle uudet nappikset jeejee! Huono valikoima siellä oli ja noi kengät oli halvat, mutta saa nyt nähä onks ne kuin hyvät.. Ainakii pääsen nyt vähä iteksee pallon kans tekee jotain, soccerkausi kun on vasta keväällä.


Spirit week on siis viikko, jonka jokaiselle päivälle on oma pukeutumisteema. Meillä spirit viikko päättyi class color päivään, rallyyn ja illan "Back to school" danceen. Kuvia ei kuitenkaan joka päivä tullut otettua...
Maanantai oli maui Monday eli pukeuduttiin kuin oltaisiin hawailla. Tosi harvat mein koulusta pukeutu, ja miekin löysin itteni päälle vaan leen.
Twin Tuesday oli kaksospäivä. Eli oli miun kaksonen (yllätyys)!
 Keskiviikkona Superhero day! Päätettiin Elin kanssa olla silti kaksosia, ja pukeudutiin batman t-paitaan jeii!
Coral (vaihtari Espanjasta) ja mie
Ryan matikan tunnilta!

Tällästä koulun jälkeen
Torstaina oli Teacher day, silloin en pukeutunut. Oli vähän tylsä teema ja ei paljoa näkynyt muitakaan opettajaksi pukeutuneita oppilaita.. Perjantaina siis class color day, ja oikeastaan ainut päivä milloin suurin osa oppilaista pukeutui. Jokaiselle vuosikurssille oli siis omat värit: freshmanit vihreitä, sophomoret violetteja, juniorit (mie) mustia, ja seniorit oransseja. Perjantai oli aika "hullu" päivä, ja ainakin nyt näin mitä se kuuluisa high school spirit on! Ruokailun aikana ja joskus ennen seuraavaa oppituntia saattoi jokin luokka kerääntyä yhteen ja huutaa ihan täysiä oman luokan nimee (esim juniors!). Päivä oli siis tosi äänekäs! Toisen tunnin aikana meillä oli siis rally, joka järjestetään noin 4 kertaa vuodessa. Rallyja oli kaksi, koska kaikki koulun oppilaat ei mahdu liikkasaliin.. Tää on siis sellainen pieni, tunnin kestävä tapahtuma jossa "esiteltiin" kaikki luokka-asteet ja huudettiin tosi paljon! Oli muutamia tanssiesityksiä ja leikkejä. Tarkoitushan on siis nostattaa koulun yhteishenkeä.


Suomi, Italia, Italia, Italia, Espanja
Perjantai-illalla oli miun ensimmäinen High school dance. Oikeastaan siellä oli hieman tylsää, ja tosi vähän porukkaa ilmaantu paikalle. Tätä "dancea" voisi kuvailla suomeksi sanoilla "yläasteen disko". Musiikki soi ja tanssittiin. Vaikka ei ollutkaan paljon porukkaa, miusta oli ihan kiva olla siellä. Ainakin tapasin monia uusia ihmisiä jeii!

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Hej
Nu är vi hemma igen från Polen.Det var intressant resa, men långt och mycket tid i bussen.
Du verkar ha bråttom, mycket att göra hela tiden.Men det är bra. är du mest med dem som är där som du?
hur är det med amerikanerna?
Skolan verkar lite konstig , några konstiga ämnen, lär du dig något?
ha det gott riitta

Unknown kirjoitti...

Hej Mikaela

Nu är det längesedan jag skrev till dig, men nu tänker jag göra det.
Är det ett treterminssystem i amerika eller ?
Det är varmt hela tiden hur påverkar det dig eller inte alls, bara skönt.Det är klart det är gott att bada och vara ute när det är alltid gott väder.
Du tycker att det är inte för varmt?
Hur går det i skolan, ni har mycket att göra och långa dagar.
Här är det höst och börjar bli kallt. Nu har vi äpple så att vi äter mycket äpplekakor och har gjort äpplemos. Gott.
familjen verkar vara bra, inga konflikter där? alla amerikaner är ganska troende så att du hinner gå till kyrkan flera gånger ännu.
Här är det mycket prat om eran budget och sjukvårdsreform, hur går det tills slut, får tiden visa.
ok ha det Riitta